تبلیغات
شاخه نبات - طرز تهیه قلیه ماهی
پروردگارا کمتر از آنم که نامت بر زبان جاری کنم

نگارش در تاریخ شنبه 1 بهمن 1390 توسط مهدی الف

مواد لازم :


1- سبزی گشنیز و شنبلیله ( معمولا برای یک کیلو گشنیز 250 گرم شنبلیله اضافه میشه )


2- ماهی (هر مدلی که میخواید میتونید استفاده کنید ولی باید گوشتی باشه و استخون کم داشته باشه)

3-پیاز
4- سیر
5-تمرهندی
6-آرد سفید
7- نمک و فلفل قرمز و ادویه کاری

8-یک قاشق رب گوجه فرنگی
9- دیگ و ملاقه و گاز و کلاه آشپزی


طرز تهیه :



ابتدا پیازها رو خرد میکنی( البته ما پیاز رو رنده میکنیم که تو غذا دیده نشه ) و شروع میکنید به سرخ کردن و قبل از اینکه کاملا سرخ بشن سیر خرد شده رو اضافه میکنید و میذارید تا هر دو با هم سرخ بشن. چون سیر زود سرخ میشه نباید از همون اول اضافه کنید و بعد از سرخ شدن ادویه کاری اضافه کنید .
بعد از اینکه سرخ کردید نوبت به سبزی میرسه، سبزی رو هم در ظرف دیگه ای سرخ میکنید هر چی بیشتر سرخ بشه رنگ غذا بهتر میشه، بعد از اینکه سرخ کردید آرد رو بهش اضافه کنید و بعد منتقلش میکنید به یه قابلمه و یه کاسه ی بزرگ آب میریزید روش و بعد هم سیر و پیازی رو که از قبل سرخ کردید رو اضافه میکنید بهش و میذارید چند تا قل مشتی بخوره.

تمرهندی رو باید از یکساعت قبل تو یک کاسه آب گذاشت که خیس بخوره

بعد تمرهندیو از صافی رد میکنیم و فقط آبش رو بدون تفاله میریزیم روی سبزیها (مقدارش بستگی به سبزیها داره و اینکه دوست دارید غذاتون چقدر ترش باشه)


بعد از اینکه جوش اومد ماهی رو اضافه میکنید، بعضی ها ماهی رو خام میندازن داخل بعضی ها هم اول سرخ میکنن بعد میندازن ، بعد میذارید باز یه چند تا قل کوچولو بخوره،

بعد سر قابلمه رو میذارید و شعله رو روی متوسط میذارید تا یکم بجوشه

بعد از یکم قل خوردن نمک و فلفل و یک قاشق رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنید و دیگه در قابلمه رو میذارید و موقعی که دیگه به نظرتون غذا خودش رو گرفته و به اصطلاح آبش جمع شده میتونید زیریش رو خاموش کنید و از خوردن قلیه ماهی لذت ببرید



نکات : هر چی ماهی گوشتی تر باشه غذا بیشتر بهتون میچسبه، اصولا این غذا باید تند باشه پس در مصرف فلفل صرفه جویی نفرمایید، سوسول بازی رو بذارید کنار و هرچه میتونید غذا رو چرب کنید تا بهتون حال بده، سبزی رو زیاد سرخ کنید تا غذا رنگ خوبی به خودش بگیره (سبز تیره) اگه سبزش زیاد چمنی باشه اونطور که باید نمیچسبه.این خورشت رو میتونید یا با نون بصورت تلیت شده یا با پلو نوش جان کنید.

http://www.mypersianforum.com





طبقه بندی: خانواده،  آشپزی، 

 
 
 

 
.: Professional Themes in SWEET KISS :.
SWEET KISS